7 Haziran , 2019admin
Bugün İslam dünyasının pek çoğunda, inanç sahibi müslümanlar İslam'ın iki büyük bayramının ikincisi olan Kurban Bayramı'nı kutlarlar.
Gün sabah namazıyla başlar. Kutlamalar arkadaş ve aile ziyaretleri, hediye alışverişi ve bayramlarla devam ediyor. Parasını ödeyebilenler, aynı zamanda bir inek veya koyun gibi bir hayvanı Allah için keserler ve eti daha az şanslı olup durumu olmadığı için hayvan kesemeyenlerle paylaşırlar. Bu tatil aynı zamanda Kurban Bayramı olarak da bilinir. Müslümanların gözlemlediği iki bayram tatilinden biridir. Diğeri, oruç ayı olan Ramazan'ın sonucunu izleyen Ramazan Bayramıdır.
Kurban Bayramı, bir gün rüyasında Tanrı'nın mülüman bir peygamber olan Hz. İbrahim'e göründüğünde, ondan bir itaat hareketi olarak oğlunu feda etmesini istediğini hatırlar. Hz. İbrahim oğlunu feda etmek üzereyken, Allah (c.c.) onu durdurdu ve oğlunun yerine kesmesi için ona bir koç verdi. Hikayenin bir versiyonu da Tevrat'ta ve İncil'in Eski Ahitinde yer almaktadır.
Kurban Bayramı, Kur'an-ı Kerim'in İbrahim'in oğlu İsmail'i Allah'a itaat etme eylemi olarak feda etmeye istekli olduğuna dair anmaktadır. Fedakarlığı gerçekleştirmeden önce, Allah bir teklif olarak bir koç göndermiştir.
Müslümanlar, koyun gibi evcil hayvanları keserek ve eti fakirlere dağıtarak, İbrahim'in tek oğlunu feda etmeye istekli olduğunun bir sembolü olarak, “kurban etme” olarak adlandırılan kurban bayramını coşkuyla kutlarlar.