kurban bayramı ve gelenekler

31 Ağustos , 2020admin
kurban bayramı ve gelenekler

Birçok yerel antik gelenek, dini olan geleneklerle iç içedir; bu özellikle Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı günlerinde ortaya çıkar. Çocuklar bayramların çoğunu severler sadece Bayram günlerinde üretilen ve satılan bir çok oyuncak ve tatlı vardır. Tahta ve teneke çıngıraklar, teneke beşikler ve kil ıslıkları, çeşitli şekillerde şekerler ve tatlı büyük toplar  patlamış mısır ve ayçiçeği çekirdeği, yerfıstığı ve diğer çeşit tohum ve fındık olur. Paketli gıdalar, hamurişi tatlılar ve özel bayram şerbetleri.

Kurban Bayramı dört gün sürer. Bu süreçte insanlar yaşlı akrabalarını, yakın dostlarını ve komşularını ziyaret eder. Yeni evlenmiş kimselerin evlerinde misafir ağırlanır, ev sahibi misafirleri karşılar, "kelin-salom" (ritüel kolay yarı-yay) yapar. Başı ve yüzü şeffaf bir gelin tülü ile kaplıdır.

Kurban Bayramı, (Arapça: “Kurban Bayramı”) aynı zamanda ʿĪd el-Qurbān veya ʿĪd el-Kabīr (“Büyük Festivali”) olarak da adlandırılan greatd al-Aell’yı, iki büyük bayramın ikincisi olan Kurban Bayramı, diğeri de Ramazan Bayramı. Kurban Bayramı, Mekke yakınlarındaki Minā, Suudi Arabistan'daki hac  törenlerinin en üst noktasını işaretler, dünyadaki Müslümanlar tarafından coşkuyla kutlanır. İslami takvimin son ayı olan Zilhiccenin 10'unda başlıyor ve üç gün daha sürüyor (ay takvimi için müslüman kullanımı yılın herhangi bir mevsiminde ortaya çıkabileceği anlamına geliyor). Bayram süresince, şartlara uygun olarak kabul edilebilen bir hayvanı (koyun, keçi, deve veya inek) kurban  etmeyi başarabilen aileler bunu keserek bayram yapar ve sonra eti kendileri, fakirler, arkadaşlar ve komşular arasında eşit olarak bölerler. Kurban Bayramı da arkadaşlarınızla ve ailenizle ziyaret ve hediye alışverişi için büyük bir fırsattır.